Nasza firma zawsze dbała nie tylko o znakomite walory smakowe naszych produktów, ale również o ich jakość i zdrowie konsumentów, którzy nam zaufali. W przeciwieństwie do wielu przedsiębiorstw funkcjonujących w branży MISTRZ ANTOSIK nigdy nie używał i nie będzie używał mięsa oddzielanego mechanicznie, które niestety „zadomowiło" się na stałe w masie produktów nie tylko wędliniarskich, jako doskonały „wypełniacz" i sposób na znaczne obniżenie ceny produktu. MOM od dawna uchodzi za towar gorszy jakościowo, a co ważniejsze stanowiący potencjalne zagrożenie dla zdrowia. Takie mięso wymaga stosowania przeciwutleniaczy, które według niektórych ekspertów mogą stanowić zagrożenie dla zdrowia. Ponadto MOM, jako produkt pochodzący z kości należy przetwarzać w ściśle określonych warunkach, przy zachowaniu szczególnej higieny pracy, co przy masowej produkcji nie zawsze idealnie wychodzi.
MISTRZ ANTOSIK Sp. z o. o. Sp. K. ul. Łącząca 39, 41-300 Dąbrowa Górnicza +48 533 367 777, biuro@mistrzantosik.pl
Copyright Mistrz Antosik 2014. Design Fotonikodem & Michał Lech