Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
MISJA

Nasza firma zawsze dbała nie tylko o znakomite walory smakowe naszych produktów, ale również o ich jakość i zdrowie konsumentów, którzy nam zaufali. W przeciwieństwie do wielu przedsiębiorstw funkcjonujących w branży MISTRZ ANTOSIK nigdy nie używał i nie będzie używał mięsa oddzielanego mechanicznie, które niestety „zadomowiło" się na stałe w masie produktów nie tylko wędliniarskich, jako doskonały „wypełniacz" i sposób na znaczne obniżenie ceny produktu. MOM od dawna uchodzi za towar gorszy jakościowo, a co ważniejsze stanowiący potencjalne zagrożenie dla zdrowia. Takie mięso wymaga stosowania przeciwutleniaczy, które według niektórych ekspertów mogą stanowić zagrożenie dla zdrowia. Ponadto MOM, jako produkt pochodzący z kości należy przetwarzać w ściśle określonych warunkach, przy zachowaniu szczególnej higieny pracy, co przy masowej produkcji nie zawsze idealnie wychodzi.