Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
JAKOŚĆ

Dzięki wieloletniej tradycji i wiedzy przekazywanej z pokolenia na pokolenie, doskonale wiemy jak produkować najlepsze wędliny. Wyrób wędlin to proces wymagający niezwykłej staranności i doświadczenia, bowiem nie każde mięso smakuje tak samo i sukces tkwi już przy jego wyborze.

Produkcję zaczynamy od selekcji mięsa. Pomagają nam w tym sprawdzeni dostawcy, z którymi współpracujemy od lat, dzięki czemu jesteśmy pewni jego znakomitej jakości. Następne etapy to proces naturalny. Zależnie od rodzaju wyrobów dodajemy starannie dobraną mieszankę ziół i przypraw, według tradycyjnej receptury naszych przodków, dzięki czemu nasze wędliny mają wyśmienity i niepowtarzalny smak.

Nasza firma zawsze dbała nie tylko o znakomite walory smakowe naszych produktów, ale również o ich jakość i zdrowie konsumentów, którzy nam zaufali. W przeciwieństwie do wielu przedsiębiorstw funkcjonujących w branży MISTRZ ANTOSIK nigdy nie używał i nie będzie używał mięsa oddzielanego mechanicznie, które niestety „zadomowiło" się na stałe w masie produktów nie tylko wędliniarskich, jako doskonały „wypełniacz" i sposób na znaczne obniżenie ceny produktu. MOM od dawna uchodzi za towar gorszy jakościowo, a co ważniejsze stanowiący potencjalne zagrożenie dla zdrowia. Takie mięso wymaga stosowania przeciwutleniaczy, które według niektórych ekspertów mogą stanowić zagrożenie dla zdrowia. Ponadto MOM, jako produkt pochodzący z kości należy przetwarzać w ściśle określonych warunkach, przy zachowaniu szczególnej higieny pracy, co przy masowej produkcji nie zawsze idealnie wychodzi.

Do naszych wyrobów używamy przypraw i dodatków funkcjonalnych tylko od sprawdzonych dostawców, gwarantujących wysokie standardy produkcyjne. Produkujemy zawsze szczerze, z dbałością o każdy detal, dlatego nigdy nie zjecie u nas kiełbas, parówek, czy (o zgrozo !) kabanosów w jelitach kolagenowych lub celulozowych. Dlatego także, nie zjecie u nas „mini kabanosków dla dzieci" czy „cieniutkich kabanosowych włosków" straszących z reklamy. W naszej firmie nie lubimy niejasności dlatego nie stosujemy, nigdy nie stosowaliśmy i nigdy nie będziemy używać składników i substancji, które mogłyby mieć negatywny wpływ na jakość naszych produktów i wątpliwy wpływ na zdrowie naszych klientów.

W ofercie naszej firmy, znajdą Państwo szeroką gamę kiełbas, wędzonek, salcesonów, szynek, pasztetów i wyrobów tradycyjnych, które odpowiadają dobrej praktyce produkcyjnej i najwyższym standardom.

Zapraszamy do spróbowania naszych sztandarowych produktów, jakimi są wędliny suche to jest:
- Kabanosy Staropolskie i Pepperoni, zawsze w naturalnym baranim jelicie
- Wyśmienita Kiełbasa Krakowska Sucha, zawsze na bazie szynki i według nas najlepsza w kraju
- Kiełbasy Myśliwska i Jałowcowa, tylko z naturalnymi przyprawami i nigdy nie barwione czymś innym, niż dym bukowy

Nasze produkty wielokrotnie zostały docenione przez ekspertów, a tradycyjne metody wyrobu sprawiają, że marka MISTRZ ANTOSIK jest kojarzona z perfekcyjnym smakiem i wysoką jakością wędlin. To właśnie stanowi trzon naszej działalności i sprawia, że od lat utrzymujemy wysokie uznanie wśród naszych klientów.

Jedz na zdrowie!
Smacznego, życzy Mistrz Antosik